Tilbake til hovedsiden
Hovedsiden
Fiskevideoer
Hva er havfiske?
Bli medlem
Kontakt oss
Bildegalleri
Samarbeidspartnere søkes
Nyttige linker
Annonsemuligheter
Kjøp og salg
 
 
  Aktiviteter i september 2019
ma ti on to fr

 Vårtur til Hitra

Den årlige vårturen gikk til Dolmøy Gjestebrygge 22. - 25. april. Det er langt å kjøre, mil etter mil, men når håpet om storfisken lever er ikke milene så lange.

Bråsme 8,8 kg 

Veien er lang og tidlig må de opp som skal rekke fellesstarten fra Hokksund kl. 07.00. Lengst vei hadde nok brødrene Hansen fra Skien. Etter fellesstarten i Hokksund ble Sebastiano plukket opp på Hønefoss.

Så ble kursen satt for Dombås hvor varmt måltid skulle inntas (der er det pol også). Formann Roy ledet an i karavanen og sørget for at hastigheten ble holdt på et for øvrigheta og lommeboka akseptabelt nivå.

Etter mat i magen og diverse ting ekstra i bagasjen fortsatte turen mot fiskebankene hvor vi ankom i syvtiden på kvelden. De fleste hadde nok fått nok av denne dagen og kvelden kom fort.

Første dagen kom og forventningene var store. Vi la ut i hver vår båt utstyrt med 75 hk påhengsmotor av japansk fabrikat. Undertegnede var styrmann på den ene og Roy på den andre.

Vel ute i Frøyfjorden gikk vår båt over i sikkerhetsmodus som innebærer tomgang og ca 5 knop. Litt kommunikasjon på engelsk til vår østeuropeiske plassjef førte til at ”mekanikkeren” etter hvert dukket opp i speedbåt. Det gikk så hår, skjegg, barter og topplue flagret. Etter diverse forsøk på feilsøking ble det nytt liv i maskinen og vi la trøstig i vei på nytt.

Ikke før var vi ute så kom beskjeden fra formann Roy at de hadde samme problem og mekanikeren måtte til sjøs for assistanse på stedet. Det endte med to nye båter.

Selv om dagen startet litt ”trangt” endte det med en brosme på 8,8 kg og en rekke i sjiktet under – så dagen ble ikke så ille lell. Det ble fisk til middag! (Svein ville visst heller hatt middagspølser).

Dag to startet med at vi fikk to nye båter med motor på 100 hk – fra Kina. I dag er det litt vind og vi driver på langs av Frøyfjorden mens vi fisker – og det blir en del selv om de store nok er på andre breddegrader. Nok en dag med fisk til middag!

Den siste dagen – lørdag – var det litt overskyet, men forventningene til fisket var på topp.
Heller ikke denne dagen ble det helt store. Til sammen fikk vi ni ulike fiskesorter inklusive to haisorter så spredningen var stor selv om ikke størrelsen var på topp.

Etter endt dag ble det tradisjonell biffmiddag kokkelert av Roy.

Søndag morgen gikk turen hjemover og faktisk ble det en del kasser frossen fisk i bagasjerommet.
Fin tur med fint vær og en god del fisk også.


Magnus Røken
Sekretær


Tilbake

Brukernavn


PassordHusk at det er godt om plasser på høstens turer.

Her er det bare å sjekke kalenderen og melde seg på!

 

 
Roy's Pressetjeneste