Har sendt «innlandsbønder» på fisketur i 10 år

Litt spøkefullt kan vi si at Havfiskeklubben.no har sendt «innlandsbønder» på havet for å fiske i 10 år. Lørdag var det jubileumsfest på Sanden Hotell i Hokksund med mye god mat og drikke på menyen.

Deltakerne på jubileumsfesten lørdag kveld på sanden. Her ble det mye god mat og drikke i kombinasjon med gode fiskehistorier.

Det var i 2003 at Hans Erik Andersen og Roy Hansen tok initiativet til å starte denne klubben. Bakgrunnen var at de to sammen med noen andre reiste rundt langs kysten for å fiske. Flere viste interesse og ideen til en klubb vokste fram.

3. mars 2003 var registrering i Brønnøysund et faktum og står derfor som klubbens offisielle stiftelsesdato.

Havfiskeklubben.no har hatt en rekke turer de siste årene. Fast er havfisketurer fra Langesund, hvor det er et samarbeid med Grefstad Havfiske. Her leier klubben båt med skipper og fiskesesongen starter i mars. Den første turen for året gikk lørdag, men mye vind forhindret båten i å dra langt nok ut. Det ble likevel en del sei og noen torsk på de seks fiskerne som trosset vær og ikke minst vind denne dagen.

Langturer
Selv om det er turene fra Langesund som utgjør det meste av aktiviteten, er det langweekendturene som huskes best. Klubben har hatt turer langs hele kysten – fra Lindesnes til Saltstraumen.

Alt fra fem til 13 fiskere har reist sammen for å fiske, spise god mat og ha det hyggelig sammen. Disse turene har vært mannsdominert, men klubben jobber med å få stadig flere jenter med.

På turene til Langesund er det etter hvert blitt med flere jenter og det har vist seg å være populært. Klubben er åpen for alle over 18 år og jobber aktivt for å få til flere tilbud for begge kjønn.

Spesialturer
Det er ofte problemer å få leid seg båt og skipper og skal du gjøre dette som enkeltperson, koster dette uforholdsmessig mye. Klubben har derfor arrangert spesielle turer for enkeltgrupper.

Det gjelder elever med spesielle behov og utfordringer som har fått seg en dag på havet for deretter å tilberede selvfanget fisk når de er tilbake på skolen. Det gjelder tur for ungdommen i Hokksund i regi av Ungdomskontakten og det gjelder turer som er gitt som en gave i forbindelse med bursdager for å nevne noe.