Tilbake til hovedsiden
Hovedsiden
Fiskevideoer
Hva er havfiske?
Bli medlem
Kontakt oss
Bildegalleri
Samarbeidspartnere søkes
Nyttige linker
Annonsemuligheter
Kjøp og salg
 
 
  Aktiviteter i februar 2023
ma ti on to fr
mars »»   

 Kjempetur til Flokenes med Havfiskeklubben.no

Årets langhelg til Flokenes utenfor Florø ble en ubetinget suksess. Det mye takket være at vi leide en skute med lokalkjent skipper som tok oss ut på havet fra det som er Norges mest vestlige bosetting – Bulandet.
Dagens fiskeøkt er over og vi kommer inn til hytta. Her venter sløying og pakking av fisk før den går i frysa.
Onsdag 23. april settes kursen tidlig for Vestlandet og fisketur i klubbens regi. To av de seks deltakerne på denne turen hadde startet dagen før og hadde lagt inn en ekstra overnatting.
 
Framme på Flokenes i Askvoll kommune utenfor Florø ventet nydelig vær, nesten helt vindstille forhold og ei hytte som var langt over vanlig standard. Det eneste negative var båtene vi fikk til disposisjon. De hadde for små motorer og vi brukte for lang tid til å komme oss ut på de beste fiskeplassene. Bortsett fra det – helt topp sted.
 
Onsdag gikk med til kjøring – vel 50 mil. Etter å ha «robbet» Rema 1000» i Florø for så mye varer at mannen bak kassen bare gliste da han så handlekurven vår, var det middag av den litt enklere sorten – stekte pølser.
 
Torsdag var det rigging av utstyr og ut på fiske med de litt for dårlige båtene. Fisket oss utover i fjorden uten å få det helt store. Selv med kart over fiskeplassene ble det ingen stor fangst denne dagen – i hvert fall ikke sammenlignet med det som skulle komme dagen etter.
 
Stor fangst ble det imidlertid fredag. Grytidlig opp – frokost før halv fem om morgenen er tøft i tillegg til en drøy halvtimes kjøring til fergeleiet i Askvoll. Derfra en times fergetur til øygruppene ut mot Bulandet.
 
Her ventet skipperen som Jarl Rune kjente til og som han hadde bestilt for oss. Han tok oss med ut på et speilblankt hav – helt ut i Nordsjøen. Det ble en tur vi sent vil glemme.
 
Med solen som stekte fra skyfri himmel og et hav som bokstavelig talt var speilblankt var det topp forhold for oss som skulle fiske. Med lokal presisjon fant skipperen på 80 år de rette fiskeplassene og den ene fisken ble heis om bord etter den andre. Ofte flere på en gang og seien var mer enn bitevillig.
 
Problemet var som så ofte før å komme gjennom seilaget for å komme til torsken under. Roy, som hadde en heller beskjeden pers på 8,5 kilo torsk fra før, var dagens mest heldige – med en torsk på 14 kilo. Men det var flere som tok stor fisk av flere arter.
 
Det ble anslått at vi tok opp mellom 150 og 200 kilo fisk denne dagen. Ferdig skøyet ble det selvsagt en del mindre, men to store bakker var stapp fulle da vi dro hjem mot hytta. Her ventet en solid jobb med å filetere all fisken – for den måtte i frysa samme kveld.
 
Lørdag var det igjen ut på sjøen med egne båter, men slitne etter fredagens langtur, var det ikke liv i leieren før litt ut på formiddagen. Denne dagen ga ikke den helt store uttellingen, men nå var vi bare fire som fisket. Det ble likevel en del pene langer og et par store hyser.
 
De to telemarkingene som var med, skulle på familiebesøk på Askvoll og fikk servering så det holdt der. Fisk hadde de fått nok av så det var vel verdt et avbrekk denne lørdagen.
 
Søndag var tid for avreise og nok en tur var over. Lennart og Jarl Rune fra Telemark hadde lengst reisevei og startet før vi andre hadde kommes oss ut av sengene. Litt stresset la de igjen litt fiskeutstyr, men det er selvsagt tatt vare på for senere avhenting i Hokksund.
 
Seks mannfolk med høyst forskjellig bakgrunn på tur går faktisk veldig greit. Her er det delegering av oppgaver etter et meget frivillig prinsipp og alle bidro til å lage mat og rydde opp i tillegg til andre oppgaver.
 
Lørdag var det telemarkingene som tok kjøkkentjenesten og med hjelp fra en Hokksund-mann, viste de seg fra sin feminine side. Bare se på bildet av middagsbordet så skjønner dere.
 
Uansett – for 2.000 kroner for leie av hus og båt, vel 500 kroner i mat på hver og 550 kroner for leie av skute på hver ble dette en kjempetur som er vel verdt å gjenta. Men da må eieren av Flokeneset varte opp med bedre båter eller rettere sagt motorer.

Gjengen på tur. Fra venstre ser vi Jarl Rune, Terje, Lennart, Sebastiano og Hans Erik. Roy er fotograf her.
Kjøkkentjeneste for Lennart, Jarl Rune og Hans Erik.
Lørdagsmiddag med biff, fløtegratinerte poteter og mye godt tilbehør. Kan ikke klage på serveringen i hvert fall.
Her har gutta overgått seg selv med stilig pynting av middagsbordet.Lange og hyse etter lørdagens noe labre fiske, men mat er mat.
«Jarlen» fra Telemark med fiskeutstyr og takler.
På vei ut til fiskeplassene med skuta vi leide. Se bare på sjøen - helt blank.

 
 

Dette er et sted mellom 150 og 200 kilo fisk av mange slag. Mest sei, men også noen pene torsker og hyser. Også brosma beit skikkelig denne dagen.
Grytidlig fredag morgen på fergeleiet i Askvoll. Gutta skal på havfiske med leid skøyte og gleder seg.
Roy er i gang med fileteringen av torsken på 14 kilo. Her er det mye god mat.
En så stor fisk er ikke daglig kost og selvsagt måtte den veies. 14 kilo og ny pers for hr. Hansen.
Stolt fisker viser fram dagen største fisk.
Sebastiano er en av våre mest ivrige fiskere. Han reiser ofte til Langesund for å skaffe mat til familien, og har vært med på de aller fleste turene ellers.
Skipper og glade fiskere etter endt tur. Bilene er nå pakket med fisk og en stor fileteringsjobb venter.
Bløgging og sløying av fisken er viktig å få gjort så raskt som mulig. Her tar alle sin tur for å så jobben gjort.
Fra brygga der vi bodde. Ikke noe å utsette på forholdene og sjøen var nesten helt blank.
Terje og Lennart mens vi er på vei ut til fiske. Foreløpig er kasse tomme, men det skal ikke vare lenge.
Den 80 år gamle skipperen visste hvor fisken sto og deler gjerne av sin kunnskap til Terje.
Trøtte og slitne fiskere på vei hjemover med fergen. Ikke ille å kunne sitte i T-skjorte på denne tiden av året.


Vi takker alle for en fin tur og ser fram til neste langhelg med Havfiskeklubben.noTilbake

Brukernavn


Passord 
Roy's Pressetjeneste