Aktiviteter i mai 2017
juni »»

Kjempefiske med lange på 27 kilo

Havfiskeklubben.no hadde lørdag en havfisketur av de sjeldne. Mye fisk, rundt og over 10 kilo med en lange på hele 27 kilo som største. Sjeldent bra fiske med andre ord, der Per Grefstad var skipper.

Tom Henriksen tok dagens største - en lange på hele 27 kilo.

Her er rapporten vi har fått fra gruppen som var ute:

Synes det er på sin plass og avlegge en liten rapport etter en utrolig vellykket havfisketur.

Dagen begynte med at båten ikke ville starte, men det var ikke noe problem for det gikk ikke mere enn 10 minutter før Ove Gjernes stod opp ned i maskinrommet og var i gang med og skru. Etter å ha funnet feilen og fått tak på deler så var turen i gang.

Med sol og så og si vindstille lå det an til en fin dag på havet. Etter en god times kjøring var vi på plass og alle var klare.

Dreggen gikk i vannet og snart stakk seks stenger over ripa og fisket var igang. Agnet med makrell og selvlysende makk og andre skapninger bar tacklet nedover til vel 200 meters dyp. Det gikk ikke 10 minutter engang før første lange var på vei opp så dette lovte godt.

Etter en times tid trodde jeg att kroken satt fast i bunn, men da det begynte å bevege seg forstod jeg att det var noe stort. Etter en del utras på snella og ca 30-40 minutter senere lå det ei lange på 27 kg i båten.

Litt plunder og snørekluss blei det i løpet av dagen, men det er bare bagateller når turen er så fantastisk som det viste seg å bli.

Dette blir garantert ikke siste turen vi reiser på havfiske fra Langesund

Vi vil også rette en stor takk til Per Grefstad som er kaptein på båten.

Alt i alt så blei det rundt 220 kg fisk på oss. Vi var innom det meste: Lange, Brosme, Torsk, Sei, Blåkjeft og Svarthå.

En liten liste med di største fiskene:

Torsk:

Pluss flere stykker mellom 6 og 10 kg

Blåkjeft:
1,5 kg - Ove Gjernes

Her en del bilder fra turen lørdag som ble en suksess av de sjeldne.

Alle bildene er tatt av gruppen selv.

Alle turene for 2017 lagt ut.

Bare å melde seg på før det er for sent!

OBS! Prisendringer