Aktiviteter i august 2017

Mye sei - lite torsk og motortrøbbel

I 2015 hadde jeg mine første turer med Grefstad havfiske i Langesund.

Det ga absolutt mersmak og for å øke frekvensen på turer meldte jeg meg i vinter inn i www.havfiskeklubben.no, en uavhengig havfiskeklubb som arrangerer de fleste av sine klubbturer gjennom Grefstad i Langesund.

Lørdag 27. februar var det klart for årets første tur, en 8 timers kystfisketur. Værmeldingen lovte solskinn og flatt hav, og for en gang skyld stemte det. Det var en nydelig morgen!

Dessverre ble idyllen kortvarig, like etter vi la fra land kuttet bensintilførselen til den ene motoren ut og til tross for meget god innsats fra skipper Per ble det etterhvert klart at vi dessverre måtte klare oss med en motor resten av dagen. Det betydde maks fart på ca. 7 knop.

Uansett så bestemte vi oss for å dra et stykke ut og se om vi i første omgang kunne finne noe fin torsk.

Når transportetappene tar lengre tid enn normalt blir det ekstra tid til kaffe, tackle-knoting og skitprat!

Som sagt var det en av de flotteste dagene værmessig på laaaang tid.

Omsider kom vi i gang med fisket, ekkoloddet viste store mengder sei, og håpet var at det gikk noen store torsk innimellom. Dessverre viste det seg å være 99,9 prosent sei. Vi fikk småsei i lange baner alle mann, men begrenset hvor spennende det er i lengden.

Vi flyttet oss litt rundt, men det ble sei, sei og......sei.

Det var flere som var ute etter torsk. En av de andre båtene traff bedre enn oss og hadde landet torsk på 8 og 15 kilo.

Jeg og Espen (Aspen) var lystne på et par drift etter blåkjeft siden vi tross alt hadde dratt et stykke utover og torsken ikke ville leke. De andre på båten ble med på det og dagen ble avsluttet med tre drift etter nevnte art.

Både Espen og jeg hadde kjenning med den forsiktig - nappende fisken, men ble ikke med opp. Tredjemann som gav arten et forsøk fikk derimot et fint lite eksemplar med opp på siste drift. Han syntes det var artig med noe annet enn torsk og sei, kanskje vi har vekket til livet en ny artsfisker?

Må jo være en av de tøffeste fiskene vi har i norske farvann!

Etter blåkjeften måtte vi starte på den noe langdryge turen innover igjen, vi sløyet fisk og drakk siste kafferester.

Blåkjeft som Åge fikk på denne turen. Den ble sammen med et par sei en skikkelig middag.

Takker både skipper Per og de andre turdeltagerne for en trivelig dag på sjøen til tross for litt labert fiske.

Gleder meg til neste tur, 12 timers havfiske i starten av mai, da skal det bli blåkjeft på meg og.

Hilsen Stian

Flere ledige plasser i høst. Det er tatt mye stor fisk utenfor Langesund i det siste. Så meld dere på turene som er ledige!