Tilbake til hovedsiden
Hovedsiden
Fiskevideoer
Hva er havfiske?
Bli medlem
Kontakt oss
Bildegalleri
Samarbeidspartnere søkes
Nyttige linker
Annonsemuligheter
Kjøp og salg
 
 
  Aktiviteter i februar 2023
ma ti on to fr
mars »»   

 Kom hjem med over ett tonn med skrei og torsk

De fleste fiskeinteresserte vet at skreifisket i Lofoten kan være temmelig spektakulært, men at det skulle blir så bra som det medlemmene i Havfiskeklubben.no opplevde sist uke, var få forberedt på.

Arbeidet med å gjøre opp fisken er i full gang. Her er det mange timers arbeid for medlemmene i Havfiskeklubben.no.

 

Havfiskeklubben.no - med hovedsete i Hokksund - har i 16 år hatt årlige turer til ulike destinasjoner langs norskekysten. Men klubben har aldri tidligere reist til Lofoten for å delta på eventyret som skreifisket kan være - dersom været tillater det.

Sist uke reiste derfor 16 mann til Lofoten Havfiske i nærheten av Leknes. Fire sjøboder var leid sammen med fire båter. Og værprognosene var de beste.

Mens to av medlemmene hadde tatt på seg oppgaven med å kjøre varebilen med alt utstyret fra Hokksund til Leknes, tok resten av gruppen fly med ankomst søndag 10. mars. Allerede mandag formiddag var det ut på sjøen, hvor et eventyrlig fiske startet.

Det tok ikke lange tiden før vi fant fisken og båten fylte seg opp fort. Kun to til tre timer med fiske var nok til å fylle flere kasser med stor torsk og skrei. Den virkelige jobben startet da båtene kom inn og fisken skulle gjøres opp, pakkes og fryses slik at den skulle tåle den lange turen hjem igjen.

 

Jonas har vært med på havfisketur tidligere, men aldri opplevd å få så stor og fin fisk.

 

Eget hushold

Med fire mann i hver rorbu og med egen båt, var det stor variasjon når de enkelte gikk ut og hva de fisket etter. Noen ville starte grytidlig, mens andre igjen visste at det var nok fisk og kunne ta det litt med ro.

Etter flere dager med eventyrlig fiske og med fulle kasser, ble fisket dreid over til å lete etter kveita. Den kan som kjent bli meget stor og det fikk flere av medlemmene erfare.

Allerede første dagen satt det et «flak» av ei kveite på lina til Terje fra Steinberg. I over halvannen time jobbet han og et annet medlem på båten for å få opp fisken, men da fortommen kom inn på stangen, røyk knuten og kveita forsvant i dypet.

Også tre andre fiskere hadde den samme opplevelsen. Det er tydelig at det må enda sterkere utstyr til for å lande ei skikkelig storkveite - i hvert fall i dette området med sterk strøm.

Men Jarl fra Telemark landet ei kveite på 24 kilo, mens Terje fikk to andre. Det blir med andre ord også noen kveitemiddager i tiden som kommer på dem.

Allerede nå planlegger klubben en ny tur til Lofoten på samme sted og flere medlemmer har allerede satt seg på lista. Det er kun plass til 16 slik at dette kommer det til å bli rift om når invitasjonen nå går ut til alle medlemmer.

Havfiskeklubben.no har medlemmer fra hele Østlandet og Telemark og arrangerer fisketurer fast fra Langesund. Men også her har de merket nedgangen i fisket slik det er blitt i Oslofjorden. En gang i året arrangeres en langtur - normalt fra onsdag til søndag, men i år ble det altså en hel uke i Lofoten.

 

Du kan se alle bildene fra Lofoten på klubbens facebookside HER.

 

 

Jarl fra Telemark kommer garantert til å få noen fine kveitemiddager i tiden framover etter å ha landet denne på 24 kilo.Tilbake

Brukernavn


Passord 
Roy's Pressetjeneste