Tilbake til hovedsiden
Hovedsiden
Fiskevideoer
Hva er havfiske?
Bli medlem
Kontakt oss
Bildegalleri
Samarbeidspartnere søkes
Nyttige linker
Annonsemuligheter
Kjøp og salg
 
 
  Aktiviteter i november 2020
ma ti on to fr

 14 gyteområder stenges for fiske fra nyttår

Som et bidrag til å bygge opp igjen torskebestanden i Oslofjorden og Skagerakkysten, blir 14 gyteområder helt stengt for fiske fra 1. januar og fire måneder framover.

Fiskeri- og sjømatminister, Harald Tom Nesvik. (Foto: NFD)

 

- Forbudet er nødvendig for å gi kysttorsken en sjanse til å bygge seg opp igjen, slik at vi igjen kan få en levedyktig torskestamme, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik.

 

Det står dårlig til med kysttorsken i Oslofjorden og Skagerakkysten, derfor har regjeringen satt i verk en rekke tiltak som skal bidra til å gjenoppbygge bestandene. Reguleringene gjelder alle, både yrkesfiskere og fritidsfiskere. Oppsummert betyr det at alt fiske etter torsk forbys innenfor grunnlinjen fra Telemark til grensen til Sverige. I tillegg forbys alt fiske fra og med 1. januar til og med 30. april i 14 definerte områder hvor torsken gyter, fra Lindesnes til svenskegrensen.

 

- Jeg er bekymret for de lave bestandene av kyst- og fjordtorsk. Derfor er det viktig at vi nå bidrar sammen, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik.

 

Alt fiske stenges i kyst- og fjordtorskens mest sentrale gyteområder. Undervannsjakt i gytefeltene vil være tillat siden dette er helt selektivt.

 

Du kan se hvor det er totalforbud mot fiske HERTilbake

Brukernavn


PassordVi ønsker alle en sikker og god førjulstid!

Ta vare på hverandre!

 

 
Roy's Pressetjeneste